"MENI JE ŽAO ŠTO NISAM USPELA DA BIVAM UDATA" Njena LEPOTA sve je OPČINILA, a ovakav joj je bio LJUBAVNI ŽIVOT
Glumica, Foto: Printscreen/youtube/Oktobar Film

NJENA PRIČA

"MENI JE ŽAO ŠTO NISAM USPELA DA BIVAM UDATA" Njena LEPOTA sve je OPČINILA, a ovakav joj je bio LJUBAVNI ŽIVOT

Jedna od najlepših žena bivše Jugoslavije talentovana glumica iza sebe ima zavidnu karijeru koja još uvek traje, a o njenom privatnom životu ispunjenom ljubavnim brodolomima malo se zna

Objavljeno:

Tokom svoje dugačke i plodne karijere, bila je zvezda mjuzikla Pozorišta na Terazijama, a 1986. godine je postala stalni član Ateljea 212.

Priznala je da joj se dešavalo da ovacije traju i po 20 minuta nakon izvođenja predstave, a u 72. godini života glumi je posvećena kao i prvoga dana.

Uspešna žena koja je preživela brojne ljubavne brodolome mnogima je uzor i velika inspiracija, a njena životna priča i dan danas intrigira – ovo je priča o jedinstvenoj i neponovljivoj Tanji Bošković.

Rođena 27. juna 1953. godine u Beogradu Tatjana Tanja Bošković unuka je nekadašnjeg ađutanta na dvoru kralja Nikole po očevoj strani.

Do svoje sedamnaeste godine živela je u Aranđelovcu, gde je i završila gimnaziju. Velika ljubav prema glumi vraća je u rodni Beograd, gde upisuje i 1973. godine diplomira na Fakultetu dramskih umetnosti.

U klasi profesora Predraga Bajčetića zajedno sa Tanjom našla su se mnoga danas poznata imena domaćeg glumišta poput Gorice Popović, Radmile Živković, Ljiljane Dragutinović i Branka Jerinića.

Iste godine kada je završila akademiju dvadesetogodišnja glumica zaigrala je u svojoj prvoj pozorišnoj predstavi.

Već 1974. Boškovićeva se glavnom ulogom u filmskom ostvarenju Košava predstavlja široj publici, a iste godine snima i seriju Jagode.

Upečatljive su ostale Tanjine uloge u filmovima Majstori, majstori, Čovek sa četiri noge i Policajac sa Petlovog brda, a publici je najprepoznatljivija po ulozi pevačice u filmu Balkan ekspres i po ulozi Lole Golubović u TV-seriji Srećni ljudi.

Sedamdesetih beleži ogroman uspeh kao zvezda mjuzikla u Pozorištu na Terazijama, a 1986. dobija veliko priznanje – postaje stalna članica Ateljea 212.

Glumičin ljubavni život večiti je predmet interesovanja javnosti, a kako i sama priznaje Tanja nikada nije imala mnogo sreće niti uspeha na ovom polju.

– Nekad sam jako patila što su me frajeri ostavljali brzo, bez objašnjenja. Mislila sam da sam dosadna i najgora na svetu kad me niko ne voli. U stvari nisu me voleli onako kako sam očekivala: bezuslovno i do kraja života – rekla je ona jednom prilikom.

Iz ljubavi sa rediteljem Dejanom Karaklajićem Tanja je dobila dvoje dece: ćerku Lanu i sina Đorđa. Naslednica je odlučila da krene majčinim stopama i karijeru gradi u glumačkim vodama, dok je sin završio Fakultet političkih nauka.

Ono što je interesantno jeste podatak da Boškovićeva nije jedina glumica koju je Karaklajić ljubio. Naime, on je bio u braku sa još jednom neprikosnovenom jugoslovenskom lepoticom, Tanjinom koleginicom i glumicom Nedom Arnerić.

– S njom sam bio u braku gotovo tri godine. Ona je divna žena i jedna od malobrojnih koja nema ni trunku sujete. I danas mi je izuzetno dobar prijatelj i redovno se čujemo telefonom – ispričao on jednom prilikom o Nedi.

Boškovićeva ne krije da je ponekada osećala i krivicu što zbog svoje posvećenosti poslu nikada nije uspela da opstane ni u jednoj bračnoj zajednici.

Meni je žao što nisam uspela da bivam udata. Prosto mi nije Bog dao taj dar, dao mi je druge darove. Na tome sam beskrajno zahvalna. A ovo nisam umela – rekla je ona.

Bio je duhovit jedan čovek koga sam obožavala, a koji me je ostavio, i koji je rekao: ‘Ne vredi, ti si udata za pozorište' – citirala je Karaklajića jednom prilikom u emisiji "Ekskluziv“.

Ona kaže da je uprkos svim udarcima i nesrećnim ljubavima ipak uspela da zadrži osmeh na licu. Kao najveći uspeh u životu navodi majčinstvo.

Bog ti poveri na čuvanje to malo biće, a to je velika čast. U tom danu kad sam postala majka, ja se više ničega bojala nisam – istakla je legenda srpskog glumišta.

Tanja je važila za jednu od najlepših jugoslovenskih diva, a i dan danas njena pojava je sinonim za prirodnu i vanvremensku lepotu.

– Meni je žao lepih devojka koje su imale potencijal, ali su se izoperisale i sad liče na plastične viršle. Što se mene tiče, ceo život se smejem i svuda idem peške, to je tajna moje lepote – poruka je genijalne Tanje Bošković.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Glossy/E.S/prenela.B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.